Overstromingen India treffen Heifer boeren

Onophoudelijke regenval in India eind juli veroorzaakte catastrofale overstromingen in de Godavari-rivier. Het kolkende water verwoestte vijf districten in Andhra Pradesh, waaronder Eluru, Alluri Sitarama Raju, East Godavari en West Godavari.

Het district Alluri Sitarama Raju, een gebied waar Heifer actief is, werd het zwaarst getroffen, met 177 ondergelopen dorpen. De geisoleerde ligging van 54 dorpen bemoeilijkt voor een groot deel de hulpverlening.

De regering is meteen in actie komen met diverse hulpacties. Er zijn opvangkampen opgericht, essentiële benodigdheden verspreid en medische hulp verleend aan degenen die het nodig hadden. De autoriteiten zetten ook boten in om mensen te evacueren die vastzaten door de verwoestende effecten van de overstroming. Er worden momenteel plannen gemaakt voor rehabilitatie en herstel van de infrastructuur om de bestaansmiddelen en leefomstandigheden van de getroffen gemeenschappen te stabiliseren.

Helaas reikt de verwoesting verder dan alleen Alluri Sitarama Raju. In Rampachodavaram en omliggende gebieden zijn 55 dorpen afgesloten van communicatie en zijn wegen onbegaanbaar. Meer dan 4800 gezinnen in het Heifer-projectgebied hebben dringend hulp nodig.

De overstromingen hebben ernstige gevolgen voor de pluimveeboeren, waar hokken zwaar beschadigd zijn en onder water en modder staan. Herstel van de kippenhokken, moestuinen en de infrastructuur zijn cruciaal voor de voedselzekerheid en het levensonderhoud.

Heifer gaat alles op alles zetten om de getroffen gemeenschappen te ondersteunen. Een grondige beoordeling zal de specifieke behoeften in kaart brengen.